Noile reglementări pentru participarea la serviciile religioase ale Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Laval

Noile reglementări pentru participarea la serviciile religioase ale Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Laval

Conform autorităților publice din domeniul sănătății, precum și a guvernului din Quebec, orașul Laval este inclus în zona ”roșie” de alertă COVID-19. Din această cauză, noi directive și măsuri au fost impuse atât populației cât și instituțiilor publice cu caracter religios, în scopul prevenției infectării cu coronavirus. Pe cale de consecință, vă facem cunoscute modificările regulamentului de participare la serviciile religioase ale bisericii noastre, care intră în efect începând cu data de 4 Octombrie 2020:

1. Prezența în interiorul clădirii bisericii este limitată la maxim 25 de persoane, în același timp.

2. Pentru a putea oferi tuturor credincioșilor care doresc să participe la slujbele oficiate de către preotul Ioan Iancu, posibilitatea de a intra în biserică, de a se ruga, a lăsa acatiste, a aprinde lumânări sau de a obține binecuvântarea preotului, fiecare credincios, va fi rugat să nu rămână în clădirea bisericii, mai mult de 15 minute.

3. Fiecare familie este rugată să își limiteze, dacă este posibil, numărul de membri prezenți.

4. Fiecare participant la serviciul religios, va trebui să completeze Fișa de prezență și participare la servicul religios. Această fișă va cuprinde următoarele informații: nume, prenume, număr de telefon, ora intrării în biserică, ora ieșirii din biserică, inițialele și semnătura.

5. Deși recomandarea este ca în această perioadă cei mici și cei în etate să rămână acasă, transmitem tuturor credincioșilor parohiei noastre rugămintea de a oferii prioritate la accesul în biserică, femeilor, copiilor și persoanelor vârstnice.

6. Biserica va rămâne deschisă pe întreaga durată a slujbei religioase, care se întinde pe parcursul a 2 ore.

7. Purtarea măștii faciale este obligatorie pe toată durata șederii în biserică.

8. Folosirea dezinfectantului pentru mâini este de asemenea obligatorie.

9. Păstrarea locului de ședere în timpul slujbei este și ea obligatorie.

10. Obligativitatea respectării indicațiilor reprezentanților bisericii noastre, pe durata participării la serviciul religios.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.