Am început strângerea de fonduri pentru construcţia noii biserici.

Fondul de constructie a trecut de $90.000. Vă mulțumim!

Pentru a vedea proiectul, precum şi lista donatorilor, faceţi click aici.


 
Film din noaptea Învierii Domnului 2012  
 
Faceţi o donaţie prin PayPal, către biserica noastră. Donaţia dvs. va ajuta la construirea noii biserici. Pentru donaţii mai mari de $50.00 vă vom elibera chitanţă pentru deducerea taxelor la impozit.
 

 
 
 
 
 

 

. Ajutaţi la construcţia Bisericii Naşterea Maicii Domnului din Laval

Apel, rugăminte, speranţă (scris la 9 aprilie 2012)

Iubiţi fraţi, cuvântul meu către dumneavoastră este un apel, o rugăminte, o speranţă că voi fi înţeles în demersul pe care voiesc să îl fac către dumneavoastră şi pentru această comunitate românească din oraşul Laval, din ce în ce, tot mai numeroasă.

De la naştere şi până la plecarea din această lume, românul a fost legat de tradiţie şi de Biserică, prin Taina Sfântului Botez, prin Taina Sfintei Cununii, ori atunci când cineva drag a pleact din viaţa noastră. Aici la mii de km distanţă de ţara mamă, România, Biserica este Locul în preajma căruia ne adunăm când vrem să plinim aceste Sfinte Taine, când vrem să-l găsim pe Bunul Dumnezeu, ori când căutăm sfaturi sau ajutor pentru o integrare mai uşoară.

Nevoia de biserică nu trebuie să se oprească la un spaţiu închiriat în care să oficiem duminical această mare minune şi taină a Sfintei Liturghii, ci avem nevoie de un lăcaş ortodox în care să simţim cu adevărat căldura Dumnezeiască, un loc al nostru prin care să ducem mai departe, către copiii noştri, credinţa şi învăţătura ortodoxă a neamului românesc.

În tot acest timp, comunitatea noastră a progresat în plan spiritual şi din ceîn ce mai mulţi credincioşi vin la Biserică, fapt pentru care cred că este momentul să ne unim forţele pentru a construi un sfânt lăcaş românesc în care să ne putem ruga Domnului cu aceeaşi căldură cu care eram obişnuiţi să o facem în România.

În acest sens, împreună cu Consiliul Parohial, am reuşit să finalizăm proiectul de construcţie a bisericii, proiect care se ridică la suma de 350,000 $ şi am deschis un cont bancar special destinat acestui scop, unde am reuşit cu ajutorul Bunului Dumnezeu şi al dumneavoastră, să strângem pana în prezent o sumă de peste $70.000 (reactualizare la 16 martie 2015). Biserica noastră nu dispune de banii necesari pentru finalizarea construcţiei, dar cu ajutorul dumneavoastră, sunt convins că vom putea duce la bun sfârşit această lucrare Dumnezeiască de care ne vom bucura împreună, noi şi urmaşii noştri.

Efortul pe care vă cer să îl faceţi nu este mare. Donând câte puţin, fiecare după puterea sa, vom reuşi împreună ceea ce personal mi-am propus încă din momentul în care am fost hirotonit întru preot. Îmi doresc să las în urmă o Biserică a lui Hristos, în care cei ce vor sluji după plecarea mea, să poată duce mai departe Cuvântul Domnului şi să ajute la mântuirea oamenilor. Îmi doresc să fim uniţi întru Hristos, aşa cum sunt şi celelalte comunităţi de greci, armeni, sirieni sau ucrainieni, care au reuşit să se mobilizeze şi să construiască lăcaşe de cult ortodoxe în care îl preamăresc pe Dumnezeu şi sunt părtaşi la adevărurile şi darurile mântuirii în care Se jertfeşte în continuare, dar nesângeros, Hristos, pentru mântuirea noastră prin lucrarea Duhului Sfânt.

Alaturati-vă nouă şi ajutaţi-ne să construim o biserică de care să fim mândri şi noi şi copii copiilor noştri. De aceea, îndemnul meu este de cea mai mare importanţă pentru noi, “să credem în ceea ce ni s-a predicat”şi să citim ceea ce este în concordanţă cu Scripturile, adică în acord cu ceea ce s-a predicat şi s-a scris, că Hristos a Înviat, că Hristos S-a Înălţat, că Hristos trăieşte şi va veni din nou. Acest lucru nu-l găsim decât în Biserică, unindu-ne cu Trupul şi Sângele Lui. Atunci şi noi vom învia, ne vom înălţa şi vom continua existenţa noastră în viaţa ce va să vină.
Împreună vom scrie o pagină de istorie a oraşului în care trăim şi vom fi ctitori ai Bisericii lui Dumnezeu.

Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!

Cu dragoste frăţească şi îndemn spre bine către cei de aproape şi către cei de departe,

Preot Paroh Ioan Iancu

 

--- Copyright © 2007-2016 Naşterea Maicii Domnului. Toate drepturile rezervate | Designed by Eduard Iancu ---