– REDESCHIDEREA Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Laval

– REDESCHIDEREA Bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Laval

Etapa redeschiderii cu restricții

Iubiți credincioși, dragi frați și surori, stimați membri ai parohiei noastre,

Deoarece biserica noastră își desfășoară activitatea într-un locaș închiriat, eforturi deosebite au fost depuse de către Preotul Paroh și membrii familiei sale, pentru a putea obține permisiunea de a relua activitatea religioasă a bisericii noastre începând cu data de DUMINICĂ 12 Iulie 2020.

Astfel, vă transmitem, cu toată decența, rugămintea de a accesa link-ul cu ”Regulamentul de participare la slujbele religioase ale bisericii Nașterea Maicii Domnului” pe care, la rândul său, fiecare participant la slujbă, va trebui să îl respecte cu toată seriozitatea. Pentru a putea proteja cât mai mult posibil pe fiecare dintre cei prezenți la Sf. Liturghie, vă rugăm deopotrivă să vă anunțați participarea folosind adresa de e-mail preot_iancu@yahoo.com și descărcând/completând ”FORMULARUL DE ÎNSCRIERE ȘI PARTICIPARE din perioada COVID-19”.

Toate măsurile pe care trebuie să le implementăm și împreună să le respectăm, sunt concepute și asumate pentru o cât mai bună protecție a credincioșilor care participă in personam la Sf. Liturghie. Din păcate, în această etapă a redeschiderii bisericilor, numărul maxim de persoane prezente în acelși timp, este limitat la maxim 50. Această limită este concepută pentru a reduce probabilitatea contractării/răspândirii COVID-19 în rândul credincioșilor care participă la oficierea slujbelor religioase. Este important ca fiecare dintre noi să înțeleagă și să accepte faptul că toate regulile de participare și conduită sunt implementate pentru cât mai multă siguranță și protecție, cu toate că nu există nicio garanție sau metodă de protecție 100% eficientă. Directivele autorităților publice, ale Arhiepiscopiei Ortodoxe Românești din America și Canada, împreună cu cerințele de protecție din partea Locatorului, au pe de altă parte și rolul de a asigura trecerea eficientă la următoarea etapă a redeschiderii, aceea care nu mai presupune nicio restricție, pe care cu toții ne-o dorim. Iată deci, cât de importante sunt conformarea, aceeptarea și asumarea cu responsabilitate a tuturor regulilor înscrise în documentele de mai sus.

Reamintim tuturor, câteva dintre prevederile esențiale, măsurile de prevenție detaliate putând fi consultate prin accesarea link-urilor pentru descăracrea documentației disponibile pe acest website :

  • Participarea oricărei persoane la săvârșirea Sf. Liturghii, se va face cu respectarea distanței sociale de minim 2 metri (6ft)
  • Numărul de persoane care pot participa la serviciul religios, este de maxim 50, în același timp
  • Pe tot parcursul procesiunii religioase, nicio persoană care asistă la slujbă, nu va atinge cu intenție Sfintele Icoane, Potirul cu Împărtășanie, casetele care conțin fragmente din Sfintele Moaște și nici veșmintele sau mâna preotului.
  • De la intrarea în spațiul bisericii, pe întraga durată a serviciului religios și până la ieșirea din spațiul clădirii bisericii, fiecare persoană are obligația să respecte Regulamentul de conduită și să urmeze indicațiile celui/celei care va fi desemnat să aplice prevederile înscrise în Regulament.
  • Toaletele și obiectele sanitare vor fi folosite numai în caz de urgență
  • Accesul în sala socială a bisericii este complet interzis
  • La serviciul religios, numai preotul și un singur cantor vor putea cânta versete sau cântări religioase specifice procesiunii ortodoxe
  • Pe întreaga durată a serviciului religios, participanții au obligația de a purta mască non-medicală și de a-și dezinfecta mâinile.
  • Copiii cu vârsta de până la 8 ani, nu au obligația de a purta mască.
  • Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, sunt rugate să nu participe la serviciul religios în această perioadă, din cauza imunității scăzute a organismului, proporțională cu vârsta fiecăruia.
  • Persoanele cu afecțiuni și comorbidități cunoscute și diagnosticate ca atare, sunt rugate să nu participe la serviciile religioase oferite de biserica noastră, înțelegând riscurile la care se supun în situația existenței și răspândirii virusului de tip SARS COV – 2.
  • Toți participanții la serviciul religios ortodox, au obligația de a menține distanța socială obligatorie tot timpul, fiind interzisă plimbarea pe culoarul bisericii sau intrarea și ieșirea din clădire, neasistați de persoana desemnată cu implementarea prevederilor cuprinse în Regulamentul de conduită din timpul săvârșirii procesiunii religioase ortodoxe.

Iubiți credincioși, în speranța că respectând toate cele de mai sus vom putea ajunge cu bine la faza de redeschidere a bisericii fără nicio restricție, vă așteptăm alături de noi, pentru ca împreună să ne rugăm Domnului Dumnezeu. Mila, Iertarea și Protecția Sa, să se pogoare asupra fiecăruia dintre noi și asupra bisericii noastre. Amin !

  • Preot Paroh Ioan IANCU –
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.